"Maine, de la ora 10 va avea loc dezbaterea politica ceruta de PNL. Mai mult ca sigur, maine, domnul prim-ministru va fi la ora 10.00 la Camera Deputatilor. Procedura va fi cea normala, cei care au convocat-o isi vor prezenta punctele de vedere, domnul prim-ministru va raspunde, ca o dezbatere politica in Parlamentul Romaniei", a explicat deputatul PSD.

In 17 noiembrie, liderul deputatilor PNL, George Scutaru, a declarat pentru MEDIAFAX ca liberalii au depus la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor solicitarea de organizare a unei dezbateri in plenul acestei Camere pe marginea votului din diaspora cu prezenta "obligatorie" a lui Victor Ponta.

"Organizarea dezastruoasa a votului in diaspora nu trebuie ascunsa sub pres de Guvernul Ponta. In consecinta, grupul liberal a depus astazi dupa-amiaza o solicitare catre Biroul Permanent prin care solicita o dezbatere in plenul Camerei Deputatilor saptamana viitoare cu participarea obligatorie a prim-ministrului privind modul rusinos si umilitor pentru romani in care a fost organizat votul in strainatate", a declarat Scutaru.

El a precizat ca Victor Ponta "trebuie sa explice in plenul Parlamentului incalcarea drepturilor fundamentale a miilor de cetateni romani care nu au putut sa voteze pe 2 ori pe 16 noiembrie".

"Ponta va trebui sa prezinte vinovatii si masurile care se impun", a mai declarat Scutaru.