Intrebat in legatura cu acuzatiile aduse de seful statului la adresa sa in dosarul Microsoft, premierul Ponta a spus ca s-a obisnuit cu acuzatiile din partea lui Traian Basescu si ca el considera important sa vorbeasca despre ce va face daca va fi ales presedinte.

"De ce nu m-a acuzat pana acum Traian Basescu, mai e ceva? (...) Am invatat de la domnul Basescu ce sa nu fac daca ajung presedinte", a spus Ponta. De asemenea, intrebat daca crede ca seful statului are informatii privind o posibila schimbare a calitatii sale in dosarul "Microsoft", Ponta a raspuns: "Cred ca presedintele nu mai are de mult informatii serioase".

Chestionat daca se simte amenintat, premierul a raspuns negativ, adaugand: "Cum sa ma ameninte pe mine Basescu?", scrie MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, vineri, ca a cerut MJ si l-a informat pe procurorul general in legatura cu solicitarea facuta de incepere a urmaririi penale fata de fostii ministri Adriana Ticau, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Daniel Funeriu in dosarul Microsoft.

"Vreau sa fac urmatoarea precizare: acesti oameni nu au nicio calitate in acest moment. Doar in urma continuarii anchetei procurorii pot sa le dea o calitate sau alta, pot sa ii scoata de sub urmarire penala. Altfel spus, in acest moment niciunul din cei cinci nu are nicio calitate; este exact formularea pe care a folosit-o DNA atunci cand a fost vorba de domnul Victor Ponta. Deci sunt egali ca si situatie. Ei nu au fost trimisi cu nicio calitate. Calitatea pe care le-o vor da eventual procurorii este ulterioara solicitarii mele de incepere a urmaririi penale. Deci nu au nicio calitate, sunt egali cu Victor Ponta in acest moment. Ramane de vazut daca li se vor mentine calitatile celor cinci la fel ca a lui Victor Ponta sau Victor Ponta va dobandi vreo alta calitate mai tarziu. Deci din punctul meu de vedere ancheta poate sa continue si cred ca orice intarziere a Parlamentului este daunatoare pentru credibilitatea Parlamentului Romaniei", a spus Basescu.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat, marti, ca procurorul general Tiberiu Nitu a transmis ministrului Justitiei referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de: senatorul Ecaterina Andronescu - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; deputatul Valerian Vreme - pentru abuz in serviciu; senatorul Petru Serban Mihailescu - pentru instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si spalare de bani.

Procurorul general a transmis Parlamentului European referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de europarlamentarul Dan Nica, suspectat de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

De asemenea, procurorul general al PICCJ a transmis presedintelui Traian Basescu referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de: Adriana Ticau, fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei si Cercetarii - pentru abuz in serviciu; Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educatiei si Cercetarii - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Mihai Nicolae Tanasescu, fost ministru al Finantelor Publice - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.