"In urma unor negocieri extrem de lungi si extrem de complicate, in conditiile in care Romania nu putea sa pastreze agricultura, pentru ca nicio tara nu-si va pastra portofoliul avut anterior, eu am obtinut pentru Romania, nu pentru Guvernul Romaniei, nu pentru un roman, am obtinut pentru Romania cel mai important portofoliu din CE pentru noi - sigur, alte tari au alte optiuni - dar Dezvoltarea regionala inseamna toate fondurile, programele de coeziune si structurale in perioada 2014-2019", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca, din acest punct de vedere, toti oamenii "cu mintea la ei", care stiu ce inseamna Comisia Europeana, au aplaudat faptul ca Romania a obtinut cel mai bun portofoliu pe care si l-ar fi putut dori, chiar daca a avut probleme in trecut in absorbtia fondurilor europene.

"In aceste conditii, chiar domnul Basescu, care este in mod traditional adversarul meu, a avut suficienta minte ca sa nu comenteze mai mult, stiind ca obtinerea portofoliului Dezvoltarii regionale e un obiectiv extraordinar de important", a spus Ponta.

Presedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a decis ca din cei doi candidati ai Romaniei pentru un post de comisar sa aiba discutii doar cu europarlamentarul PSD Corina Cretu, chiar daca prima optiune a Bucurestiului a fost pentru Dacian Ciolos, potrivit unui surse europene.

Purtatorul de cuvant al CE Natasha Bertaud a anuntat, miercuri, ca discutia dintre Jean-Claude Juncker si candidatul roman va avea loc joi.