Anterior premierul Victor Ponta i-a trimis o scrisoare presedintelui Traian Basescu prin care ii solicita reprogramarea ceremoniei de investire a lui Darius Valcov joi dimineata, intre orele 9:00 si 12:00.

"Stimate domnule Presedinte, Ca urmare a prelungirii evenimentelor prevazute in agenda de astazi, 27 august, peste programul stabilit, va rog sa reprogramati ceremonia de depunere a juramantului pentru dl. Darius-Bogdan Valcov in data de 28 august a.c., in intervalul orar 9.00-12.00. Mentionez ca dupa ora 12.00 voi fi plecat din tara", se mentiona in scrisoarea premierului Ponta, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a amanat miercuri ceremonia de depunere a juramantului de catre Darius Valcov, din cauza ca premierul Victor Ponta si-a anulat prezenta la ceremonie, seful statului intelegand ca seful Executivului "ar putea sa nu mai sustina propunerea" pentru ministrul Bugetului.

Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat ca nu a putut lua parte la ceremonia de investire a lui Darius Valcov pentru ca avea programate alte intalniri importante, dar daca presedintelui Basescu ii e "drag" de el, va merge la "studioul de cinematografie Cotroceni" si va solicita alta data pentru investire.

"Nu se va desfasura aceasta ceremonie decat in prezenta primului-ministru, chiar daca in Constitutie spune ca se desfasoara in fata presedintelui. S-a creat o cutuma, un protocol al statului roman si al Presedintiei, care cere sa fie respectata chiar si de Victor Ponta. Si el trebuie sa respecte statul roman si simbolurile lui", a declarat presedintele Basescu, adaugand: "Va asigur ca am toata disponibilitatea pentru organizarea unei noi ceremonii, atunci cand premierul va avea timp".