"Observ ca premierul astazi a muncit din greu, a facut foarte multe declaratii, ceea ce inseamna munca dansului de prim-ministru, si nu as vrea sa ramana fara raspuns", a spus seful statului, referindu-se la "aprecierea premierului cu privire la micul eveniment de marcare, la Presedintie, a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO".

"Am inteles ca dansul considera ca trebuie sa participe doar cei care au semnat sau s-au implicat in acest proces de aderare la NATO. Chiar daca nu consider ca are dreptate, ii pot spune ca am fost un politician foarte implicat in acest proces", a spus presedintele Basescu, precizand ca a fost ministru in 1996-2000, iar in perioada conflictului din Iugoslavia, era ministru al Transporturilor, adaugand ca, nu mai putin, ca opozant, a fost un sustinator fara rezerve al drumului Romaniei catre NATO si UE, transmite MEDIAFAX.

"Ba, mai mult, din opozitie, vorbeam despre axa Londra-Washington, axa pe care premierul incearca sa o mai strambe acum, sa o duca si prin alte zari, dar lucrurile merg inainte", a spus seful statului.

Presedintele a continuat: "Daca am pleca pe logica lui Victor Viorel Ponta, ca doar participantii la eveniment sa aiba dreptul de a fi prezenti la o astfel de ceremonie, ma intreb ce cauta la Ziua Unirii, ca nu l-am vazut in suita lui Cuza".

Traian Basescu a mai spus ca, "poate, in modul de a gestiona cariera, (premierul - n.r.) a luat un act al Unirii si a pus si el de-un plagiat, acolo, a pus o semnatura si acum se considera indreptatit sa mearga la Iasi". "Are fracturi de logica, este evident", a mai comentat seful statului.

Citeste si: Ponta: Basescu trage azi o petrecere, dar nu el ne-a adus in NATO