Peste 150 de sindicalisti ai federatiilor din industrie au pichetat miercuri sediul Curtii Constitutionale, cerand solutionarea urgenta a ordonantei de urgenta privind producerea energiei din surse regenerabile, oprirea suprataxarii energiei electrice si liberalizarea rapida a pretului la gaze naturale.

Protestele sindicalistilor continua joi la Guvern, transmite MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca proiectul de lege din Parlament privind energia regenerabila mentine la 11% cota din consumul total de electricitate pentru care sunt acordate certificate verzi, iar in lipsa acestei legi acest nivel va creste, din aprilie, la 15%, generand si cresterea facturii.

El a sustinut ca nepromulgarea legii de catre presedintele Traian Basescu este motivata de interesul acestuia in a sprijini companii private sa recupereze mai repede, prin cresterea pretului in factura, investitia efectuata in energia regenerabila si a afirmat ca seful statului a preluat cu "copy-paste" argumentele Asociatiei Producatorilor de Energie Regenerabila, care are un interes comercial direct.

Premierul a explicat ca Guvernul va fi obligat sa emita o ordonanta de urgenta cu acelasi obiect pana la 1 aprilie, daca presedintele nu promulga legea.

La randul sau, presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca "bietii sindicalisti de la ALRO care au manifestat in fata Curtii Constitutionale au fost pacaliti" si le-a transmis ca au fost mintiti de premierul Victor Ponta pe tema cresterii pretului la energie.