"Sunt de parere ca orice prevedere care poate sa duca la orice urma de indoiala cu privire la crearea unui statut diferentiat al parlamentarilor fata de functionarii publici obisnuiti este o prevedere proasta si trebuie sa fie evitata. Din cauza aceasta, prevederile care au fost adoptate ieri vor fi atacate de catre noi la Curtea Constitutionala", a spus Radulescu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat sa PDL a strans semnaturile necesare pentru sesizarea Curtii Constitutionale.

"Am strans semnaturile. Suntem in curs de a face aceasta sesizare si in cursul zilei de maine vom depune la Curtea Constitutionala aceasta cerere de control constitutional asupra modificarilor adoptate ieri (marti, n.r.) la Codul penal", a spus Radulescu.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege prin care presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici prevazuta in Codul Penal.

Este vorba despre proiectul de Lege pentru abrogarea art. 74 indice 1 din Codul penal, la care au fost adoptate mai multe amendamente.

Prin aceasta decizie, presedintele si parlamentarii ies si de sub incidenta articolului 253 indice 1 din Codul penal, privind conflictul de interese, definit drept "fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura".

Proiectul de lege a fost introdus pe ordinea de zi suplimentara a Camerei si a fost votat fara ca raportul comisiei sa fie publicat si fara dezbatere in plen.

De altfel, Comisia juridica a intocmit raportul luni seara, in aceeasi sedinta controversata in care a fost adoptat si proiectul Legii amnistierii.