"Sunt un om de echipa si, avand in vedere ca fac parte din echipa liberala, eu zic ca aceasta ar trebui sa fie o garantie pentru modul nostru de lucru si de gandire. Sper sa am aceeasi performanta pe care am avut-o in toate locurile unde am fost. Imi doresc tare mult sa am succes si imi doresc sa pot rezolva cateva dintre problemele care sunt si nu putine, la nivelul ministerului", a spus Gerea, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat care ar fi prioritatile sale, ca ministru, Gerea a spus: "Va dati seama, venind din Arges, nu am cum sa nu ma gandesc la o prioritate in privatizarea Oltchim, cat mai repede".

Despre semnarea decretului de numire a sa in fruntea ministerului de catre presedintele Traian Basescu, Andrei Gerea a afirmat ca nu este o emotie personala, fiind convins ca lucrurile vor evolua conform legii.

Andrei Gerea a declarat ca este o sarcina care il onoreaza si, avand in vedere toate greutatile, nu este de natura sa il "cocoseze", ci spera sa faca fata increderii care i s-a acordat de catre conducerea PNL.

El a mai spus ca este un minister greu, desi Romania s-a situat pe un trend ascendent, din punct de vedere macroeconomic, indicatorul productiei industriale aflandu-se pe plus.

"Stiu ca sunt multe lucruri nerezolvate inca, desi performanta ministrului anterior a fost foarte buna", a mai comentat Andrei Gerea.

Andrei Gerea a fost propus de PNL pentru postul de ministru al Economiei, in urma demisiei lui Varujan Vosganian, in 7 octombrie. Interimatul functiei a fost asigurat de vicepremierul Daniel Chitoiu.