"Eu am fost impotriva proiectului, inainte sa il cunosc, pentru ca era sustinut de Traian Basescu. Am spus ca daca il sustine Traian Basescu sigur e rau", a relatat Ponta invitat la Antena 3, aratand ca al doilea motiv a fost promisiunea de a vota impotriva facuta mai multor europarlamentari intre care si sotia sa, Daciana Sarbu, scrie gandul.info.

Indirect, Ponta a avut un mesaj si pentru Piata Universitatii: "Bun,occupy. Si dupa? Am o mare teama ca semnalul va fi ca in Romania nu se poate face nimic. Nu exista alta tehnologie decat cea cu cianuri acum. Noi respingand exploatarea facem o nationalizare. Nationalizam resursele. E nevoie de 1,9 miliarde pentru exploatare pe care noi nu ii avem.Nu vreau sa cadem in panta sa-i dam pe straini afara din Romania. Eu cred ca ei fac foarte bine. Traim intr-o lume deschisa", a spus Ponta.

In aceeasi ordine de idei, Antonescu a fost intrebat, joi, daca in sedinta USL a fost invocata posibilitatea retragerii proiectului privind Rosia Montana din Parlament.

"Am trecut repede in revista cele petrecute si unde au existat disfunctiile, ca sa zicem asa, de comunicare. Eu i-am propus premierului sau l-am intrebat ce pozitie are - si premierul si alti cativa ministri, ca erau si doi vicepremieri -, daca nu socoteste, in conditiile in care este convins de utilitatea, de necesitatea si de urgenta proiectului, sa retraga proiectul de lege si sa-l asume in termenii Guvernului. Domnia sa nu a fost favorabil unei asemenea variante, spunand ca a plecat in Parlament, doreste in Parlament", a afirmat Antonescu, citat de MEDIAFAX.