El a mai aratat ca s-a revenit la situatia de anul trecut, in care presedintele saboteaza Guvernul.

Potrivit MEDIAFAX, presedintele Traian Basescu a spus, miercuri, la Fundulea, ca premierul Victor Ponta nu ii raspunde la telefon, el facand aceste declaratii dupa ce jurnalistii l-au intrebat daca a vorbit cu acesta despre problemele semnalate de el in domeniul agriculturii.

Premierul Ponta a declarat de mai multe ori in ultima perioada ca nu mai vorbeste cu presedintele Basescu, ultima declaratie in acest fiind facuta vineri, 16 august. El a sustinut din nou ca nu a mai vorbit cu Traian Basescu dupa accidentul din Muntenegru, cand a constatat ca seful statului "s-a folosit de moartea unor oameni".

O problema similara privind lipsa de comunicare dintre presedinte si prim-ministru a aparut in ianuarie 2008, cand presedintele Traian Basescu a reclamat ca premierul Calin Popescu Tariceanu nu i-a raspuns la telefon, in contextul unei dispute legate de numirea ca ministru a Noricai Nicolai, si a aratat ca un astfel de gest este inadmisibil, deoarece putea fi vorba despre o problema de siguranta nationala.