Adrian Nastase si sotia sa, insotiti de cei doi fii ai lor, au participat, luni, la dezbaterile din recursul dosarului. Dupa finalizarea acestora, intrebat in legatura cu termenul de prescriptie a faptelor din acest caz, Nastase a aratat ca "nicio fapta de-a mea nu se prescrie, conform regulilor DNA".

"In ceea ce ma priveste, nicio fapta de-a mea nu se prescrie, potrivit regulilor DNA. Tin sa va amintesc ca a fost modificata si regula prescriptiei speciale din Codul penal, care a capatat alta interpretare din partea ICCJ, eliminandu-se perioada in care o cerere de neconstitutionalitate s-a aflat la CCR, pentru evitarea invocarii prescriptiei speciale in cele doua dosare penale (Zambaccian si Trofeul Calitatii - n.r.)", a spus Nastase, potrivit MEDIAFAX.

Fostul premier a aratat ca asteapta cu incredere o solutie de achitare, aratand ca, in opinia sa, dosarul "Zambaccian" poate fi folosit si la "o remodelare" a unora dintre regulile de procedura.

"Probabil ca studentii de la Drept ar fi fost incantati sa participe azi, procesul meu va folosi la o remodelare a unora dintre regulile de procedura si a unor practici din jurisprudenta. Vorbim despre participarea la sedinta secreta de recuzare - s-a intamplat pentru prima oara, astazi, la instanta suprema, cand partile au putut participa la o astel de sedinta si au putut pune concluzii, rezultatul fiind o solutie de 3 la 2, ceea ce denota ca cererea a fost argumentata si fundamentata", a mai aratat Nastase.

Intrebat cum vede initiativa judecatorilor de a-i reaudia pe martorii Cristina Popa si Ioan Paun, Nastase s-a aratat multumit in sensul ca "instanta trebuie sa-si formeze propria parere in legatura cu afirmatiile acestora".

Referitor la declaratia pe care urmeaza sa o dea in septembrie Dana Nastase, fostul premier a aratat ca aceasta este pregatita sa faca o declaratie completa in fata judecatorilor, mentionand ca, la termenul de luni, a parut putin obosita, din cauza spatiului mic si a caldurii din sala de judecata.

Citeste si: Judecarea recursurilor in dosarul "Zambaccian" se reia in septembrie