"Trebuie clarificat de ce este asa mare numarul de rapoarte care va sunt transmise de DLAF din Romania, pentru ca - o sa fiu foarte sincer cu dumneavoastra - uneori am impresia ca din cauza birocratiei sau pentru a acoperi activitatea unora dintre institutiile noastre, uneori exagereaza cu controalele. Unele dintre proiecte sunt blocate din cauza acestei abordari", a afirmat Basescu, potrivit imaginilor de la inceputul intrevederii de la Palatul Cotroceni cu Kesller, transmise de Administratia Prezidentiala.

Potrivit MEDIAFAX, presedintele a adaugat ca nu a cerut niciodata DLAF sa isi diminueze vigilenta, insa trebuie ajuns in acest sens la un nivel optim care sa nu mai duca la blocarea proiectelor.

De asemenea, Basescu a si glumit cu directorul general al OLAF. "E o placere sa vedem OLAF-ul aici, dar sa nu ne intrebe ce am facut cu banii", i s-a adresat el acestuia, razand. "Este o gluma, chiar e misiunea dumneavoastra sa intrebati orice tara", a adaugat Basescu.

Kessler a raspuns ca OLAF este foarte multumit de nivelul de cooperare cu Romania si DLAF.

"Da, inteleg ca e o gluma, dar daca toate tarile ar fi ca Romania in ceea ce priveste cooperarea, ne-am descurca foarte bine (...) Sunteti deja niste parteneri foarte buni si sper sa mentineti aceste standard", a spus oficialul OLAF.

Giovanni Kessler se afla marti intr-o vizita la Bucuresti, el urmand sa sustina in aceasta dupa-amiaza si o conferinta de presa la Reprezentanta Comisiei Europene.