Dupa ce va prelua interimatul, in termen de maximum 45 zile, Ponta va nominaliza o alta persoana pentru conducerea Ministerului Justitiei.

"Doamna ministru Mona Pivniceru si-a exprimat dorinta ca, ulterior sedintei de guvern de maine, 27 martie 2013, sa nu mai detina aceasta functie in cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese avand in vedere ca domnia sa va ocupa postul de judecator la Curtea Constitutionala. Astfel, in cursul zilei de astazi, primul-ministru Victor Ponta a avut o discutie cu presedintele Traian Basescu si au convenit ca primul-ministru sa preia interimatul, urmand ca seful Executivului sa faca, in maxim 45 de zile, in conformitate cu legile in vigoare, o noua propunere pentru portofoliul Justitiei", informeaza Guvernul, potrivit MEDIAFAX.

Premierul Ponta a anuntat anterior ca miercuri dupa-amiaza, dupa sedinta de Guvern, va trimite presedintelui Traian Basescu fie o propunere de ministru la Justitie, in locul Monei Pivniceru care va pleca judecator la CC, fie propunerea ca el sa preia interimatul la acest minister.

Ponta a spus ca Pivniceru l-a anuntat ca miercuri, dupa sedinta de Guvern, renunta la calitatea de ministru, tinand cont de numirea sa ca judecator la Curtea Constitutionala.

El a aratat ca miercuri dupa-amiaza, dupa ce va avea inca o discutie cu Crin Antonescu, va face o prounere presedintelui Traian Basescu pentru un nou ministru sau un ministru interimar.

Solicitat insa sa comenteze faptul ca Antonescu a declarat deja ca interimatul va fi preluat de premier, Ponta a raspuns: "Deci m-a dat de gol, da".

Plenul Senatului a aprobat, marti, numirea Monei Pivniceru intr-un post de judecator la CC. Pivniceru va prelua mandatul de la CC in luna iunie.