Europarlamentarul Monica Macovei si-a prezentat, la Arad, motiunea "Reformistii", intr-o sala a Consiliului Judetean, fiind insotita de liderul judetean al PDL, Gheorghe Seculici, si de Adrian Papahagi, transmite MEDIAFAX.

In sala au fost prezente peste o suta de persoane, Seculici afirmand ca estimeaza ca au participat 70 la suta dintre cei 175 de delegati aradeni la Conventia Nationala a PDL.

De la prezentarea motiunii lui Macovei a lipsit Gheorghe Falca, primar al municipiului Arad, care este plecat din tara.

In fata delegatilor, Monica Macovei a reluat criticile la adresa actualei conduceri a PDL, despre care spune ca nu face suficienta opozitie fata de USL.

"Astazi nu exista opozitie din partea conducerii PDL. Avem o opozitie exclusiv tovaraseasca, cu declaratii de dragoste catre PNL. Vreau o opozitie reala, agresiva in sensul bun, indicand tot ce face rau, abuziv si impotriva intereselor Romaniei USL", a spus Macovei.

Ea a afirmat ca a luat decizia de a candida inca din luna decembrie, dupa alegerile generale, dupa ce a vazut ca "la un scor de 16 la suta presedintele partidului nu si-a dat demisia".

"E un gest care nu arata responsabilitate, onoare, care nu-ti da incredere ca aceasta conducere ne duce pe un drum mai bun", a spus Macovei.

Candidatul la sefia PDL a promis ca, daca va castiga, va reforma partidul pentru ca filialele sa aiba independenta in decizii.

"De ani de zile s-a creat o ruptura intre baza partidului si conducere. Eu as vrea sa-i consult periodic pe membrii simpli, sa-i intreb daca fac bine unele lucruri. Vreau independenta pentru filiale. Ele sunt ca o familie, trebuie sa fie lasate sa-si ia deciziile, sa-si stabileasca sefii. Sa nu se intervina de la BPN sau din conducerea partidului", a spus Macovei.

Ea a promis ca oamenii vor fi promovati in partid si in functiile publice "pe baza de merit".

"Clientelismul politic este unul dintre motivele pentru care electoratul ne-a trimis in opozitie", a spus Monica Macovei.

Europarlamentarul a reluat ideea ca partidul trebuie sa-si stabileasca "imediat" dupa alegerile interne un candidat la Presedintia Romaniei, afirmand ca ar porni in acest demers de la consultarea membrilor PDL.

La randul sau, Adrian Papahagi a felicitat "cea mai performanta filiala PDL din tara", cea a judetului Arad, si a spus ca, "daca va castiga actualul presedinte al PDL (Vasile Blaga - n.r.), multi aflati de partea cealalta se gandesc ca vor fi exlusi, schimbati sau persecutati".