Rușii au bombardat Ucraina la granița cu România

Conform corespondenților militari, au fost atacate rezervoare petroliere, depozite cu arme și echipamente NATO. Mai mult, un depozit cu cereale a fost distrus și patru angajați au fost răniți, a transmis comandamentul militar din sudul Ucrainei pe rețelele sociale. Este cea mai apropiată lovitură înregistrată de la începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina de teritoriul nostru.

Este vorba despre o distanță de aproape 200 de metri peste Dunăre de teritoriul României, în zona Portului Reni, un port ucrainean la Dunăre, aflat peste fluviu la aproape 200 de metri de teritoriul României, la aproximativ 10 kilometri de orașul-port Galați.

Potrivit martorilor, ar fi fost mai multe drone care ar fi atacat succesiv regiunea Portului Reni, sunt diverse relatări legate de cel puțin nouă drone care ar fi lovit portul aflat peste Dunăre și care de la începutul războiului a căpătat o importanță sporită, având în vedere nevoia Ucrainei de a asigura un flux de export pentru cerealele produse de această țară.