Un rus a încercat să îl fure pe Lenin...din mausoleu

Informația a fost confirmată de agenția rusă TASS. Potrivit forțelor de ordine, un bărbat de cetățenie rusă, aflat într-o stare de ebrietate avansată, a încercat să pătrundă în interiorul mausoleului lui Lenin din Piața Roșie de la Moscova. Acesta ar fi vrut să plece cu trupul îmbălsămat a lui Vladimir Ilici Lenin.

Bărbatul a escaladat barierele din faţa mausoleului și a încercat să intre fără a fi observat, însă acesta a fost arestat la intrare de paza monumentului.


"Incidentul a avut loc în timpul nopții spre 6 februarie. Un bărbat a fost reținut în momentul în care a încercat să pătrundă în mausoleu, unde se află trupul lui Vladimir Lenin, și să îl fure. Ulterior, s-a descoperit că individul reținut era în stare de ebrietate", a declarat sursa citată de TASS.


La fața locului a fost solicitată o ambulanță. În urma unei verificări, medicii au constatat că bărbatul avea o afecțiune mintală provocată de consumul de alcool.


Corpul îmbălsămat a lui Vladimir Ilici Lenin. Mausoleul care a devenit un important obiectiv turistic în Rusia

Vladimir Ilici Lenin a fost liderul revoluției bolșevice și primul șef al guvernului Uniunii Sovietice. S-a născut la data de 22 aprilie 1870 și a murit pe 21 ianuarie 1924, la vârsta de 53 de ani. Lenin a supraviețuit unei tentative de omor și a suferit mai multe atacuri cerebrale.

Ani la rând se presupunea că Lenin ar fi suferit de sifilis și că aceasta a fost cauza morții, iar alții credeam că liderul bolșevic a fost otrăvit. Mausoleul în care trupul lui Lenin a fost depus a devenit un important obiectiv turistic în perioada soviectică, dar și în perioada comunistă până în prezent. Trupul fostului lider bolșevic a fost îmbălsămat și depus în mausoleul din Piața Roșie a Moscovei.

După ce Uniunea Sovietică s-a destrămat, au existat mai multe propuneri ca Lenin să fie înhumat într-un mormânt obișnuit, însă această măsură nu a ajuns să fie înfăptuită nici până în ziua de astăzi. Trupul acestuia este reîmbălsămat la o anumită perioadă.