Oficial american, în vizită la Kiev

Adjuncta secretarului de stat Wendy Sherman a mers într-o vizită la Kiev. Aceasta s-a întâlnit cu președintele Zelenski şi cu alţi oficiali cu rang înalt ucraineni „pentru a reafirma angajamentul puternic şi de neclintit al Statelor Unite faţă de Ucraina şi apărarea acesteia împotriva agresiunii ruse neprovocate", a transmis purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Oficialul de rang înalt, Wendy Sherman, a condus o delegaţie în capitala Ucrainei, care s-a întâlnit cu ministrul apărării, Oleksii Reznikov. Aceștia au discutat despre ajutorul care urmează ca SUA să îl acorde Ucrainei cu scopul de a întări securitatea țării în fața inamicului, despre economia țării şi dezvoltarea unui parteneriat comercial bilateral de durată cu Statele Unite.

De asemenea, delegaţia a adus în discuție și subiectul despre „tinerii ucraineni care şi-au adaptat afacerile şi activităţile pentru a-şi sprijini concetăţenii, imaginând în acelaşi timp redresarea şi reconstrucţia Ucrainei", potrivit comunicatului Departamentului de Stat.

În Ucraina s-au intensificat atacurile și confruntările în a 11-a lună de război. În ultima perioadă au fost înregistrate tot mai multe atacuri cu rachetă, atacuri asupra rețelei de energie electrică și termoficare.

Sâmbătă, o rachetă a lovit un bloc de locuinţe din Dnipro, unde 75 de persoane au fost rănite, iar cel puțin 40 de persoane au murit. La sfârşitul lui decembrie, Zelenski a efectuat o vizită în SUA, unde a fost primit de preşedintele Joe Biden la Casa Albă. vizita a fost ținută în secret până în ultima clipă. În deplasării sale, Zelenski a solicitat ajutor militar şi economic de urgenţă de aproximativ 45 de miliarde dolari pentru Ucraina.