Primele țări care au intrat deja în anul 2023

Putem spune că localnicii din Kiribati şi Samoa sunt cu un an îaninte. Aceștia au sărbătorit intrarea în noul an când în România era încă 2022 ora prânzului. Peste o oră, și Noua Zeelandă a sărbătorit Anul Nou, după care urmează şi cei din Australia. Câte una va trece în noul an fiecare țară din Asia de Est - din Japonia, China şi cele două Corei, până în Filipine, Thailanda şi Maldive.

Mai apoi va urma Asia Centrală şi Orientul Mijlociu. Primele ţări din Europa care vor intra în anul 2023 vor fi sunt Rusia, ţările din Caucaz, după care vine rândul României, Ucrainei, Moldovei şi al vecinilor din Balcani, dar şi o mare parte a țărilor din continentul african. Țările din Europa de Vest vor intra în anul 2023 cu o oră mai târziu.

Ceea ce ține de Statele Unite, americanii vor sărbători intrarea în noul an atunci când în România anul 2023 va fi deja de 7 ore. Cei de pe coasta de vest din America, inclusiv Los Angeles-ul, vor întâmpina Revelionul duminică la ora 10:00, ora României.

Ultimele state care vor intra în noul an și vor sărbători Revelionul vor fi Hawaii, Tahiti şi Samoa Americană. În aceste țări anul 2023 va ajunge atunci când în România va fi deja 1 ianuarie, ora 13:00.