Românii protestează în fața cancelariei Prim ministrului Karl Nehammer

Săptămâna trecută, în cadrul Consiliului de Justiție și Afaceri Interne, Austria a votat împotriva intrării României în spațiul Schengen în ciuda faptului că până acum întotdeauna a votat favorabil României.


„Prin votul negativ pentru intrarea României in spațiul Schengen, Austria i-a jignit nu doar pe cei 20 de milioane de români din țară, dar si pe cei peste 150 000 de români care locuiesc legal in Austria, contribuind la prosperitatea țării. S-ar putea ca unele calcule făcute de Cancelarul Karl Nehammer, conform cărora un astfel de vot i-ar aduce o mână de voturi la alegerile din ianuarie, să fie gresite, ținând cont de faptul că i-a supărat profund si pe cei 50 000 de români de origine care au cetățenie austriacă și pe familiile lor care au drept de vot, a declarat Daniel Tecu presedinte FADERE Federația asociatiilor de romani din Europa.



România nu a fost acceptată în spațiul Schengen

Joi, soarta României a fost pusă pe masa Consiliului JAI. Austria a fost cea care a votat împotriva intrării României în spațiul Schengen, iar Olanda a votat împotriva intrării Bulgariei, țară care a fost evaluată împreună cu România. În schimb, țările au votat pentru intrarea Croației în Schengen. Comisarul european pentru afaceri europene, Ylva Johansson, a anunţat joi că România şi Bulgaria nu au fost admise încă în Spaţiul Schengen.