Vaccinul pentru copii de la Moderna a fost autorizat

Compania Moderna indică dozele recomandate: 0,025 mg pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani și 0,05 mg pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani. Un copil poate fi imunizat cu vaccinul booster doar după ce a fost vaccinat complect cu unul dintre vaccinurile anti-COVID.


„Suntem mândri că am primit autorizația pentru rapelul nostru actualizat și bivalent COVID-19 pentru copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani", a declarat Stéphane Bancel, director executiv al companiei Moderna.


Compania Moderna lucrează în prezent la cererea în regim de urgență pentru aprobarea vaccinului său pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 5 ani. În cursul acestui an se așteaptă ca documentul să fie finalizat.


Alte informații cu privire la siguranța oamenilor


  • Persoanele cu antecedente cunoscute de reacție alergică severă (de exemplu, anafilaxie) la oricare dintre componentele vaccinului nu pot fi imunizate.

  • În cazul în care apare o reacție anafilactică acută în urma imunizării cu un vaccin trebuie să fie disponibil imediat tratamentul medical adecvat pentru gestionarea reacțiilor alergice imediate.

  • Datele ulterioare comercializării arată riscuri crescute de miocardită și pericardită, mai ales în decurs de 7 zile după a doua doză. La bărbații cu vârsta sub 40 de ani și la cei mai în vârstă riscul este mai mare.

  • Sincopa (leșinul) este posibil în asociere cu administrarea vaccinurilor injectabile. Trebuie instituite proceduri pentru a evita rănirea în urma leșinului.


  • Persoanele imunocompromise, inclusiv persoanele care primesc tratament imunosupresor, pot avea un răspuns diminuat la vaccin.


  • Este posibil ca vaccinul să nu acționeze în mod egal la toate persoanele vaccinate.


  • Reacțiile adverse care au fost înregistrate în cadrul studiilor clinice după imunizarea cu vaccin cuprind durere în zona unde a fost făcută injecția, oboseală, frisoane, greață/vomă, umflături/tensiune axilară, febră, umflături la locul de injectare.