Explozie la un depozit de muniție din Peninsula Crimeea

Explozia a avut loc marți dimineața la o bază militară de lângă satul Maiskoe, care se află la aproximativ 20 de kilometri de oraşul Djankoe, în nordul Peninsulei Crimeea. În primă fază a avut loc un incendiu care a fost constatat iniţial la o staţie de transformare, după care a urmat o detonare puternică în baza militară de lângă Maiskoe.

Incendiul s-a produs în jurul orei 06.15 dimineața la un depozit temporar de muniţie din peninsula anexată de ruși în 2014.

Şeful actualei Republici Crimeea, Serghei Aksionov, a transmis că merge la locul în care a avut loc explozia. În urma acestui incident, două persoane au fost rănite. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe materiale video și poze în care a fost surprins momentul exploziei de la baza militară Djankoe. Acestea au fost distribuite masiv pe reţelele sociale ruse şi ucrainene.

Autorităţile ruse au confirmat explozia din această dimineață şi au anunţat că zona din apropierea bazei militare a fost evacuată. Rușii sunt de părere că această explozie nu este altceva decât un sabotaj sau un atac cu o sticlă incendiară.


Oamenii se grăbesc să părăsească Crimeea

Anton Geraşcenko, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, a postat pe pagina sa de Twitter fotografii în care s-au format cozi uriașe de mașini care părăsesc Peninsula Crimeea.


„Blocaj de 100 de kilometri în trafic, oamenii vor să părăsească Crimeea. Credeţi că într-un final ruşii au înţeles că este vorba într-adevăr de un război?”, se întreabă oficialul ucrainean în postare.


Această explozie s-a produs la distanță de o săptămână de la cele 12 explozii produse în baza militară Sakî, care ar fi distrus opt avioane de luptă folosite de Rusia în invazia din Ucraina. Rusia a transmis că exploziile de la Sakî au fost „accidentale”, iar Ucraina nu le-a revendicat şi le-a transmis soldaţilor ruşi să nu fumeze în locuri interzise.