Gata cu bilete de 10 euro! Compania aeriană low-cost scumpește prețul biletelor

Directorul executiv al companiei Ryanair, Michael O'Leary, a declarat că bilete econome de 10 euro nu vor mai fi, prețurile acestora urmând să se majoreze. Ryanair nu va mai pune în vânzare bilete ale căror prețuri erau foarte mici din cauza scumpirii combustibilului.

Michael O'Leary a mai menționat că tariful mediu al companiei aeriene va crește de la aproximativ 40 de euro la aproximativ 50 de euro în următorii cinci ani. Acesta este sigur că oamenii vor continua să apeleze la serviciile companiei sale aeriene în ciuda creșterii prețului. Până acum, oamenii profitau de bilete extrem de ieftine pentru a călători chiar și pentru un weekend. Ryanair este una dintre companiile care a avut cele mai mici prețuri la bilete până acum.


„Nu există nicio îndoială că, la capătul inferior al pieței, tarifele noastre promoționale cu adevărat ieftine - tarifele de un euro, tarifele de 0,99 euro, chiar și cele de 9,99 euro - cred că nu veți mai vedea aceste tarife în următorii ani", a declarat O'Leary la BBC.


Scumpirea combustibilului a determinat creșterea prețurilor la bilete. Prin urmare, aceste scumpiri au provocat și majorarea facturilor la energie pentru gospodării, iar acest lucru a afectat veniturile oamenilor. Chiar și așa, șeful companiei spune că nu va reduce numărul de zboruri, deoarece oamenii vor continua să zboare, căutând cele mai optime și cele mai ieftine bilete.


„Credem că oamenii vor continua să zboare frecvent. Dar cred că oamenii vor deveni mult mai sensibili la preț", a spus O'Leary.


Când biletele de avion au devenit mai ieftine în ultimii ani, numărul de zboruri a crescut considerabil, mulți oameni profitând de prețurile atractive și călătorind, chiar și pentru scurte perioade de timp. Companii aeriene precum Ryanair, Easyjet, Vueling și Wizz Air au fost companiile aeriene care au oferit servicii low-cost fără costuri suplimentare.