Zeci de persoane au fost găsite moarte într-o remorcă în SUA

Autoritățile din SUA au anunțat că persoanele care au decedat ar fi migranți. Alerta acestui caz a fost dată luni, înainte de ora locală 18.00

Bill McManus, șeful poliției din San Antonio, a declarat că un lucrător care se afla într-o clădire guvernamentală din apropierea locului unde se afla remorca a auzit strigăte de ajutor. Bărbatul nu a rămas indiferent și a mers să vadă despre ce este vorba. Camionul cu remorcă era parcat și avea ușile parțial deschise prin care a văzut trupurile neînsuflețite ale oamenilor.

Puținele persoane care au fost găsite încă în viață era extrem de fierbinți la atingere și aveau insolație, a menționat Charles Hood, șeful pompierilor din San Antonio.

Din întreaga remorcă, 12 persoane mature și patru copii au fost transportați la unitățile medicale din apropiere pentru a li se acorda îngrijirile medicale necesare.


O tragedie umană îngrozitoare

Potrivit unui purtător de cuvânt, trei dintre persoane au fost duse la spitalul metodist metropolitan, iar starea lor de sănătate este stabilă. Până la moment, trei persoane au fost reținute de poliție, însă nu este clar dacă au vreo legătură cu cazul dat.

Primarul Ron Nirenberg a declarat că această situație este "o tragedie umană îngrozitoare".

Momentan nu se știe de ce se aflau persoanele respective acolo, unde se îndreptau și cine ar fi procedat cu ei în asemenea hal. Poliția a deschis o anchetă penală și cercetează cazul.

Luni, temperaturile din zona San Antonio au variat între 32 și 38 de grade, potrivit Serviciului Național de Meteorologie. Valorile caniculare au fost un factor care a dus la decesul zecilor de persoane din remorcă.


Atac armat la o școală din Texas. 19 elevi și doi profesori au fost uciși

Atac armat la o școală din Texas. 19 elevi și doi profesori au fost împușcați de către un tânăr de 18 ani care a întrat într-o școală elementară cu o mitralieră și a început să tragă la întâmplare.

Băiatul, pe nume Salvador Ramos, era elev la liceul Uvalde (unde a comis măcelul) şi cetăţean american. El a fost ucis ulterior de polițiști.