Roman Abramovici a vândut clubul de fotbal Chelsea FC

Roman Abramovici a vândut clubul de fotbal pentru suma de 5,3 miliarde de dolari. Vânzarea a avut loc la aproape trei luni după ce fostul patron rus a fost sancționat din cauza invaziei ruse în Ucraina. Conducerea clubului de fotbal a fost preluată de gruparea condusă de coproprietarul LA Dodgers, Todd Boehly, şi compania de investiţii Clearlake Capital Group. Clearlake şi Boehly vor coordona împreună clubul de fotbal Chelsea FC.

După 19 ani de conducere, la data de 2 martie, Abramovici a anunţat că intenționează să își vândă clubul de fotbal Chelsea FC. O săptămână mai târziu, oligarhul rus a fost sancționat de autoritățile din Marea Britanie pentru legăturile apropiate pe care le are cu președintele rus Valdimir Putin.

Luni, consiliul de administraţie al clubului Chelsea FC a menționat că sancţiunile care i-au fost impuse lui Abramovici „au prezentat provocări unice şi neprevăzute” pentru vânzarea clubului.


„O astfel de tranzacţie ar dura în mod normal între nouă luni şi un an pentru a fi finalizată. Noi am încheiat-o în mai puţin de trei luni”, a declarat consiliul clubului.



Unde vor fi folosiți banii din vânzarea clubului de fotbal

Consiliul a mai specificat că Abramovici și-a dorit ca persoana care va cumpăra clubul să fie un bun administrator al echipei de fotbal și a cerut ca toate veniturile din vânzare să fie redirecționate către organizaţii de caritate.

Guvernul Marii Britanii a aprobat vânzarea clubului de fotbal Chelsea FC, însă banii nu vor ajunge în conturile lui Amramovici. Autoritățile au decis ca banii de pe urma vânzării clubului să fie folosiți pentru cauze umanitare în Ucraina. Vânzarea a fost evaluată la 4,25 miliarde de lire sterline (5,3 miliarde de dolari), a subliniat anterior echipa.

Secretarul de stat al Marii Britanii, Nadine Dorries, a scris într-o postare, luni, pe contul de Twitter că sancţionarea lui Abramovici este una corectă și necesară, însă aceasta a creat un haos pentru Chelsea FC. Totodată, a mai menționat că încasările de pe urma vânzării clubului vor fi îngheţate şi banii vor fi folosiți doar cu acordul guvernului britanic.