Zelenski și soția lui au depus un buchet de flori albe, roz şi violet lângă sicriul acoperit cu drapelul galben-albastru al Ucrainei, scrie digi24.ro.

Apoi, cei doi au păstrat un moment de reculegere lângă catafalcul păzit de o gardă militară de onoare. Este pentru prima dată când cuplul prezidențial apare la un eveniment, de la începerea războiului. În urmă cu o luna, Olena Zelenska mărturisea ca vorbește cu soțul ei doar la telefon, de când a început războiul.


Soții Zelenski nu pleacă din Ucraina

Volodimir Zelenski și Olena s-au căsătorit în anul 2003 cu Olena și au împreună doi copii, pe Oleksandra, născută în 2004 și pe Kyrylo, născut în 2013.

De la începutul războiului, Volodimir Zelenski a declarat de mai multe ori că rămâne cu familia sa în Ucraina, în pofida amenințărilor pe care le primește. Președintele Ucrainei a refuzat, astfel, propunerea SUA de a se evacua din Kiev împreună cu Olena și cu cei doi copii.

Leonid Kravciuk, primul președinte al Ucrainei independente, a murit marțea trecută, la vârsta de 88 de ani, după o lungă boală, a anunțat presa locală. La funeraliile fostului șef al statului au fost de asemenea prezenți și alți trei foşti preşedinţi ai Ucrainei - Leonid Kucima, Viktor Iuşcenko şi Petro Poroşenko.