Maia Sandu, probleme de sănătate

Liderul Republicii Moldova și-a anulat întrevederile de astăzi din cauza unor probleme de sănătate. Inclusiv, a fost anulată întâlnirea și conferința de presă comună cu secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, care se află într-o vizită oficială de două zile la Chișinău.

Administrația Prezidențială a anunțat că totuși conferința de presă va avea loc, însă la aceasta va fi prezentă prim-ministrul Moldovei, Natalia Gavrilița.


„Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu va putea participa, din motive de sănătate, la evenimentele publice planificate pentru astăzi, 9 mai. Se anulează inclusiv întrevederea și conferința de presă comună cu domnul António Guterres, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite. Conferința se va ține la Guvern, împreună cu doamna Prim-ministră Natalia Gavrilița”, transmite Direcţia informare şi comunicare cu mass-media a Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova.


Anterior, se anunţase că Guterres va susține conferința de presă împreună cu Maia Sandu chiar în prima zi a vizitei sale oficiale la Chișinău.

Marţi, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite va merge într-o vizită la o tabără de refugiaţi ucraineni.