UE ar putea susține Republica Moldova din punct de vedere militar

În urma exploziilor ce au avut loc săptămânile trecute în regiunea separatistă Transnistria, stările de panică și agitație în rândul populației, dar și a autorităților au început să își spună cuvântul. Tot mai mulți oameni politici din Europa au început să susțină că Republica Moldova s-ar afla în pericol și că ar fi următoarea țintă a autorităților de la Kremlin.

În cadrul conferinței de presă comune cu președintele Moldovei Maia Sandu, Charles Michel a declarat că blocul celor 27 de țări analizează modul în care poate oferi mai mult ajutor militar Republicii Moldova, în special mai mult ajutor pentru consolidarea efectivelor țării.

Oficialul a mai adăugat că acest sprijin ar veni pe lângă cel oferit în domeniul logisticii și al apărării cibernetice pe care Uniunea Europeană l-a stabilit deja.

Michel s-a ferit să ofere mai multe informații, însă a afirmat că este foarte important să se evite orice escaladare.

Președintele Consiliului Uniunii Europene, Charles Michel, se află miercuri într-o vizită oficială în capitala Republicii Moldova, Chișinău. Oficialul s-a întâlnit cu președintele țării, Maia Sandu, și a discutat despre cele mai fierbinți subiecte din ultima vreme, razboiul din Ucraina, refugiații ucraineni și exploziile din regiunea transnistreană.