Bill Gates, atenționări despre pandemia de COVID-19

Bill Gates este de părere că pericolul virusului COVID-19 încă nu a trecut în totalitate. Acesta crede că există riscul ca pandemia să genereze o variantă și mai gravă cu mult mai agresivă față de cele precendente.

”Suntem în continuare expuşi riscului ca această pandemie să genereze o variantă care ar fi şi mai transmisivă şi chiar mai violentă. Nu vreau să fiu o voce a nenorocirii, dar există şanse de peste 5% ca această pandemie să nu-şi fi arătat cea mai violentă formă de manisfetare” a declarat cofondatorul Microsoft.

Rapoartele efectuate la nivel global estimează o cifră de peste 6,2 milioane de oameni care au decedat din cauza COVID-19.

Gates susține că pentru protecția populației sunt necesare vaccinuri anti-COVID-19 cu un efect cu o durată mai îndelungată pentru a bloca dezvoltarea noilor tulpini şi limitarea răspândirii virusului.

În noul său volum, ”Cum să previi următoarea pandemie”, Bill Gates afirmă pe o notă pozitivă că virusul COVID-19 ar fi putut provoca ”ultima pandemie” a planetei.