Polonia, ajutor pentru Germania pentru a nu mai depinde de petrolul rusesc

Polonia este țara care solicită sancțiuni și mai ostile la adresa Rusiei, însă multe țări din Europa nu pot cere același lucru deoarece depind în mod direct de resursele energetice furnizate de Rusia.

„Noi, Polonia, suntem pregătiţi să sprijinim ambiţiile Germaniei de de-rusificare prin rafinăria noastră de la Gdansk”, a declarat Anna Moskwa, ministrul climei de la Varşovia. Aceasta speră ca sancţiunile împotriva petrolului rusesc să nu mai fie blocate.

Săptămâna trecută, Rusia a sistat livrarea de gaz spre Bulgaria şi Polonia, după ce țările au refuzat să achite serviciile în ruble.


Data limită pentru importul de petrol rusesc în UE

Moskwa a declarat că principalele țări membre ale UE care sunt contra înăspririi sancţiunilor cu privire la gazul rusesc sunt Austria, Germania şi Ungaria, iar blocul comunitar ar trebui să sancționeze și statele care utilizează rublele pentru a achita pentru gazul rusesc.

Ministrul clime a mai subliniat că Polonia vrea ca Uniunea Europeană să fixeze o dată limită până la care țările membre vor trebui să înceteze importurile de petrol din Rusia.

„Vrem ca acest pachet (de sancţiuni) să includă o dată exactă şi clară şi o cerinţă pentru toate ţările. Acest pachet ar trebui să fie unul complet, fără niciun gol”, a mai menționat Moskwa.