Zelenski, despre manipularea Rusiei cu gazul

Liderul ucrainean a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu Ursula von der Leyen în legătură cu exporturile Ucrainei, pentru care nu se vor mai solicita taxe.


"Comisia Europeană a fost de acord să elimine toate taxele și cotele la exporturile ucrainene pentru un an, precum și să suspende tarifele anti-depozitare.”, a declarat Zelenski.


Președintele Ucrainei a mai spus că Rusia încearcă să provoace o criză globală a prețurilor și să creeze un haos pe toate planurile, în special în sfera produselor alimentare. Însă, exporturile din Ucraina au drept scop stabilizarea piețelor și va fi un beneficiul dublu, pentru poporul ucrainean și pentru toți europenii.

În această săptămână, Rusia a venit cu un nou val de manipulări privind livrarea de gaze naturale în Europa. Acestea au fost sistate în Polonia și Bulgaria după ce țările nu ar fi achitat în ruble plățile.


„Rusia folosește nu doar gazul, ci orice comerț ca armă. Așteaptă momentul când un comerț sau altul poate fi folosit. Pentru a-i șantaja pe europeni din punct de vedere politic. Sau pentru a întări mașinăria militară a Rusiei, care vede Europa unită ca țintă", a mai spus Zelenski.