Exerciţii militare la Kaliningrad

Anunțul despre desfășurarea exercițiilor militare a venit la doar câteva zile după ce un oficial rus de rang înalt a atenționat țările din Europa cu privire la orice eventuală acţiune împotriva Kaliningradului, susținând că „s-ar juca cu focul”,potrivit Reuters, citat de News.ro.

„Până la 1.000 de militari... şi peste 60 de unităţi de echipamente militare au fost implicate în exerciţii”, a anunţat serviciul de presă al Comandamentului Flotei Mării Baltice, citat de agenţia de ştiri Interfax.


Nu se cunoaște motivul exercițiilor militare

Circa 20 de avioane de vânătoare Su-27 şi bombardiere navale de linia întâi de tip Su-24 au efectuat în timpul nopții de sâmbătă antrenamente de luptă planificate, simulând atacuri asupra unor ţinte aeriene şi terestre cu viteză redusă, posturi de comandă şi echipamente militare din Kaliningrad, a precizat sursa.

Autoritățile rusești nu au făcut public motivul pentru care s-a decis efectuarea exercițiilor și nici nu au specificat când au fost acestea planificate.

Viceministrul rus de Externe Alexander Grushko a atenționat cu câteva zile în urmă țările din Europa să nu lanseze acţiuni împotriva Kalingradului, spunând că „acest lucru ar însemna că se joacă cu focul”.