Rusia acuză Google de informații false în legătură cu Ucraina și îi interzice să facă publicitate

Moscova desfășoară o campanie amplă de reprimare a difuzării de informații care nu corespund liniei oficiale. Autoritatea a interzis companiei Google să își facă publicitate în Rusia, acuzând platforma YouTube că difuzează informații false despre forțele ruse în Ucraina. Kremlinul a mai acuzat platforma că cenzurează media ale statului rus, ale căror canale pe YouTube au fost închise.


„YouTube a devenit o platformă-cheie pentru difuzarea de 'falsuri' despre operaţiunea militară specială de pe teritoriul Ucrainei, discreditând forţele armate ruse", a transmis Roskomnadzor, care reproşează de asemenea platformei că publică materiale ale „extremiştilor" ucraineni.


În consecință, Google nu va mai avea dreptul „să facă reclamă la Google LLC” și la platformele sale în Rusia. Totodată, motoarele de căutare rusești vor trebui să indice că Google și filialele sale încalcă legislația rusă atunci când se face o căutare cu numele lor.

Măsurile sunt mai puțin dure comparativ cu cele care au vizat alți giganți pentru acuzații asemănătoare, Facebook, Twitter sau Instagram fiind blocate în Rusia.