Zelenski s-a adresat parlamentarilor francezi

La un moment dat, Zelenski a spus că imaginile cu orașele devastate, cum este și cazul orașului-port Mariupol, „amintesc de ruinele de la Verdun” (Bătălie din timpul Primului Război Mondial, care a mai fost numită și „Abatorul”. Liderul a mai atras atenția și asupra faptului că soldații ruși nu țin cont de nimic, ci distrug totul în calea lor, indiferent dacă este vorba despre școli, spitale, zone rezidențiale, universități sau teatre.


„Renault, Auchan, Leroy Merlin trebuie să înceteze să mai fie sponsori ai maşinii ruse de război, să oprească finanţarea uciderii copiilor şi a femeilor şi a violurilor. Companiile franceze trebuie să iasă de pe piaţa rusă”, le-a spus Volodimir Zelenski parlamentarilor.


Liderul Ucrainei este recunoscător francezilor și conducătorului lor, pentru că toți apreciază adevărul și libertatea, dar și pentru implicarea acestora în ceea ce privește ajutorul Ucrainei în ultima lună, de la izbucnirea războiului. În plus, a spus vizibil afectat de situație, că până și supraviețuitorii Holocaustului își pierd viața în războiul lui Putin, iar Europa nu a mai văzut de 80 de ani o situație precum cea prin care trece acum țara lui.


„Toată lumea poate vedea că Franța apreciază adevărul și vrea să-l apere, că Franța știe ce sunt libertatea, egalitatea, fraternitatea. Eu o simt, poporul ucrainean o simte. De aceea, avem nevoie de ajutorul și sprijinul dumneavoastră pentru ca libertatea să nu piardă. Rămânem devotați valorilor noastre, unității și hotărârii de a ne apăra libertatea, o libertate comună cu cea din Paris, Kiev, Berlin, Varșovia, Madrid, Roma, Bruxelles sau Bratislava”, a mai zis președintele Ucrainei.