Papa Francisc a vizitat copiii ucraineni refugiați într-un spital din Ucraina

În jur de 50 de copii ucraineni au fost aduși la Spitalul Papal, dintre care 19 micuți au fost internați. Papa Francis a mers să îi viziteze pe copiii refugiați și i-a adresat cuvinte de laudă și recunoștință directorului spitalului.

„Vă mulțumesc pentru dăruire, milă și dragoste pentru copiii ucraineni afectați. Sunt alături de voi”.

Șeful Secției de Chirurgie Plastică și Maxilo-facială, dr. Mario Zama, a afirmat că printre acești copii, 4 dintre ei au suferit schimbări care le va marca tot restul vieții. La două fetițe li s-a ambutat brațul, iar alte două au suferit leziuni cranio-faciale grave.

"Există o fetiță care a încercat să plece cu tatăl ei și cu fratele ei mai mic într-o mașină și a fost rănită de gloanțe. Fratele ei mai mic i-a murit în brațe, iar ea însăși a fost rănită la cap. Sunt situații complet de neconceput", a spus doctorul.


Papa Francisc a numit acest război o barbarie

Spitalul a apelat la serviciile unor psihiatri pentru a-i ajuta pe copii să treacă peste aceste traume și să se simtă în siguranță, să nu se blocheze și să ducă la tulburări psihologice grave. Papa Francisc a cerut în repetate rânduri încetarea războiului din Ucraina care a izbucnit în dimineața zilei de 24 februarie. Episcopul Romei a numit această invazie o barbarie, din cauza căreia mor copii, femei și soldați.

"În numele lui Dumnezeu, vă cer: opriți acest masacru! Cu durere în inimă, mă alătur vocii oamenilor obișnuiți, care pledează pentru încetarea războiului", a spus Papa.

„Există un Dumnezeu, dar numai un Dumnezeu al păcii, nu un Dumnezeu al războiului, iar cei care susțin violența îi profanează numele”, a adăugat Suveranul Pontif.

Totodată, Episcopul Romei a răspuns unei scrisori din partea primarului Kievului, Vitali Klitschko, cu o invitație de a face o vizită în capitala Ucrainei.