Oamenii nu au fost de acord cu afirmațiile sale

Evgeni Plusenko nu este șocat, aparent, de faptul că trupele militare ruse încearcă să cucerească Ucraina folosind forțele militare în acest sens. După ce Vladimir Putin a susținut că vrea să înființeze „Republica Federală Rusă”, iar mii de oamenii mor în timpul „operațiunii speciale militare” din Ucraina, fostul patinator le-a spus tuturor că este mândru de faptul că este rus.

Mai mult de atât, el le-a sugerat rușilor să "meargă cu capul sus oriunde în lume", deși lucrurile nu merg în direcția bună în ceea ce îi privește. În cadrul postării pe care a făcut pe social media, el nu a spus absolut nimic despre războiul care a izbucnit în Ucraina în urmă cu douăsprezece zile. Așa cum era de așteptat, oamenii au început să îl critice din cauza postării respective și i-au transmis mesaje dure.


"Sunt rus! Sunt mândru că sunt rus! M-am născut în măreața Rusie, în regiunea Khabarovsk. Am trăit mult timp în Volvograd, am făcut parte din clubul sportiv din Sankt Petersburg, iar acum trăiesc și muncesc la Moscova. Am adus acasă 4 medalii olimpice, la 4 ediții diferite. Rușii mei, mergeți cu capul sus oriunde în lume. Nu trebuie să vă fie rușine, fiți mândri că faceți parte din această nație. Stop rasismului! Stop genocidului! Stop fascismului!", a fost mesajul transmis de Evgeni Plushenko, pe Instagram