Zelenski spune că rușii au fost mereu primiți bine în Odessa

Au mai avut o astfel de încercare și în cursul zile de ieri, când soldații ruși nu au respectat înțelegerea și au început să tragă fără milă în oamenii care voiau să plece în liniște și nimic mai mult. Din nefericire, zeci de persoane și-au pierdut viața în ultimele ore, iar situația devine din ce în ce mai grea pentru ucrainenii care rezistă eroic de unsprezece zile.

Recent, Volodimir Zelenski li s-a adresat din nou ucrainenilor și le-a spus să fie puternici, să iasă în stradă și să lupte pentru libertatea lor, dar a mai spus și că ruși vor să bombardeze Odessa, orașul care i-a primit mereu călduros și care acum este „răsplătit” cu bombe, artilerie și rachete. Președintele Ucrainei a avertizat că va fi vorba despre o crimă de război, una istorică.


”Aviația este în aer. Împotriva oamenilor pașnici, împotriva unor orașe pașnice. Se pregătesc să bombardeze Odessa. Odessa! Rușii au venit mereu în Odesa și au fost primiți mereu călduros. Mereu cu sinceritate. Și acum? Bombe împotriva Odesei? Artilerie împotriva Odessei? Rachete împotriva Odessei? Va fi o crimă de război, va fi o crimă istorică”, a transmis Volodimir Zelenski, pe social media.