Vladimir Putin a făcut noi declarații

Liderul de la Kremlin a ținut să precizeze, în primă fază, că sancțiunile aplicate Rusiei și elitelor politico-financiare sunt asemănătoare cu declarațiile de război. Mai apoi, acesta a menționat că „operațiunea militară specială” din Ucraina decurge conform planului și că soldații lui nu se vor opri până în momentul în care nu își vor îndeplini misiunea.


„Am spus acest lucru la începutul operaţiunii şi am spus-o înainte de a se lua această decizie. O decizie dificilă, fără îndoială”, a declarat Putin, potrivit G4media.ro.


Vladimir Putin a zis că nu va nu va introduce legea marțială în Rusia, în ciuda a ceea ce s-a zvonit, deoarece aceasta este pusă în aplicare în caz de agresiune, iar la ei în țară nu este cazul.


„Legea marţială este pusă în aplicare (…) în caz de agresiune, în special în regiunile în care au loc lupte. Noi nu avem o astfel de situaţie şi sper că nu va interveni”, a mai spus Vladimir Putin.


În plus, acesta nu a respectat nici acordul conform căruia astăzi, timp de șapte ore, ar fi trebuit să fie permisă realizare de coridoare umanitare, pentru ca oamenii care își doreau lucrul acesta să poată pleca liniștiți din calea războiului. În timp ce oamenii sperau că vor scăpa, focurile de armă nu au încetat, iar ieșirea lor din oraș s-a dovedit a fi o misiune imposibilă.