Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă. Ziua 6: Ofensiva rusă împotriva capitalei Kiev se întețește

Atacurile armatei ruse asupra Kievului și a orașului Harkov au guvernat noaptea de luni. La Harkov, forțele rusești au aruncat în aer substații, a informat primarul orașului, Ihor Terekhov, conform agenției de presă Ukrinform. Atacurile au cauzat probleme în alimentarea cu energie electrică și apă, scrie BBC.

Agenția de știri UNIAN a raportat distrugerea etajelor superioare a două clădiri înalte. Informațiile nu au putut fi verificate în mod independent. De asemenea, trupele ruse au înaintat spre capitala ucraineană, astfel că situația a rămas tensionată.


Morți de ambele părți

Ambele tabere au suferit pierderi ca urmare a atacului forțelor militare ruse în regiunea Sumy din nord-estul Ucrainei. Site-ul ucrainean anticorupție, numit Antikor, a raportat un posibil bilanț de 70 de decese de partea ucraineană și un număr mare de morți și de partea Rusiei.

În lupta de la Sumy, artileria rusă a lovit o unitate militară, iar cadavrele au fost recuperate de sub dărâmături, notează Antikor. UNIAN a raportat că armata ucraineană din regiunea Sumy a distrus aproape 100 de vehicule militare rusești. Totodată, au fost înregistrate victime după ce forțele ruse au bombardat orașul Harkov din estul Ucrainei.

Într-un mesaj video pe Facebook, Ihor Terekhov a declarat că nouă persoane au fost ucise şi 37 au fost rănite. Oficialul a mai adăugat că 87 de clădiri rezidenţiale au fost avariate de bombardamentele ruseşt, luni seară.