Avorturile după 6 săptămâni de sarcină, interzise în Texas

Autorități din Texas aua doptat o lege prin care femeie cu un termen de sarcină de peste 6 săptămâni nu mai au voie să facă avort. Cazurile de incest sau de viol nu sunt o excepție de la noua lege.

Curtea Supremă a SUA a refuzat să blocheze legea privind avorturile. Autorități au anunțat că orice persoană sau organizație care va ajuta femeile să facă avort ilegal, vor răspunde în fața legilor. Joe Biden a declarat că nu este de acord cu legea anti-avort și a promis că va face tot ce îi stă în puteri pentru a apăra dreptul femeilor de a avorta.

„ Această lege radicală este o încălcare flagrantă a dreptului constituțional. Administrația mea este foarte atașată de acest drept, pe care îl vom proteja și apăra “, a spus Biden.

De curând, tot în Texas a fost stabilit că oricine poate purta arme în public fără permis. Polițiștii sunt total nemulțumiți de nouă lege: „ Nu mai știm cine și periculos și cine nu “.


Legea avortului în alte țări

În Polonia, avortul este interzis aproape în totalitate. Excepție de la regulă fac sarcinile provenite din incest, viol sau atunci când viața mamei se află în pericol. În schimb, în ​​cazul în care fătul prezintă grave malformații, avortul este interzis.

Legea interzicerii avorturilor în Ungaria a fost adoptată pentru a stopa scăderea populației. Planul de Acțiune pentru Protecție Familială al Ungariei a fost creat de guvern conservator al premierului Viktor Orbán care permite spitalelor să refuze efectuarea avorturilor și cadrelor medicale să încurajeze femeile să nu facă întrerupere de sarcină.

În lume, peste 130 de țări interzic avortul la cerere. În toate aceste state, femeile recurg la metode alternative pentru a face o întrerupere de sarcină, de cele mai multe ori riscând să se aleagă cu complicații care pot duce chiar și la deces.