Aproximativ 10.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore

Aceasta este o explozie de cazuri pentru Israel, după ce doar câteva săptămâni în urmă, numărul cazurilor zilnice era stabil.

Potrivit Ministerului Sănătății, 6,63% din aproximativ 153.000 de teste efectuate în ultimele 24 de ore au avut un rezultat pozitiv. Din cauza infectării cu Covid, douăsprezece bolnavi au murit, iar numărul de bolnavi grav a scăzut la 678.


Cel mai mare număr de infectări, la copii sub 9 ani

Cel mai mare număr de infectări a fost înregistrat în rândul copiilor cu vârstade până la 9 ani. Din luna iunie, numărul cazurilor de coronavirus din Israel au început să crească semnificativ.

La momentul actual, doar 59% din aproximativ 9,4 milioane din populația țării au fost vaccinaţi după schema completă. Un procent de 17% au fost imunizați deja cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19.


Vaccinarea în Israel

Israelul a fost una dintre primele țări din lume unde campania de vaccinare a mers foarte productiv. Oamenii au fost vaccinați în masă pentru a preveni răspândirea virusului.

Odată cu apariția tulpinei Delta, lucrurile s-au agravat, aceasta fiind mai agresivă față de celelalte versiuni ale virusului. Specialiștii în sănătate preconizează un al patrulea val comun în lume de pandemie.