Angajații din sistemul medical din Franța ar putea fi obligați să se vaccineze

Franța pregătește un proiect de lege prin care intenționează să oblige lucrătorii medicali să se vaccineze anti-COVID-19. Decizia a venit în contextul în care un procent destul de mare al personalului medical a refuzat administrarea vaccinului.

Înainte de începerea campaniei de vaccinare, președintele Emmanuel Macron a anunțat că vaccinarea anti-Covid va fi benevolă. În ciuda acestui fapt, parlamentarii intenționează să ridice procentul persoanelor vaccinare.


64% din personalul spitalelor sunt vaccinați cu prima doză

La momentul actual, doar 57% dintre lucrătorii din casele de îngrijire medicală şi 64% din lucrătorii medicali ai spitalelor sunt vaccinați cu cel puţin o doză de vaccin anti-Covid-19, potrivit datelor Federaţiei Spitalelor din Franţa.

„Nu vorbim despre o vaccinare obligatorie pentru toţi oamenii din Franţa. Vorbim doar despre o vaccinare obligatorie pentru persoanele care lucrează în asistenţa medicală şi care sunt în contact cu cei mai fragili oameni din Franţa. Cred că este o chestiune de responsabilitate şi de vaccinare obligatorie pentru persoanele care sunt, în fiecare zi, în contact cu cei mai fragili oameni din populaţia franceză, chiar cred că ar fi o decizie înţeleaptă”, a declarat ministrul francez de Finanţe.