S-a descoperit un pesticid toxic în alimente

Un pesticid toxic a fost descoperit în produse alimentare precum îngheţata, biscuiţi şi paste, în linia de magazine Carrefour din Franţa. Mai exact, este vorba despre oxidul de etilenă. Se presupune că 7.000 de produse alimentare ar conţine acest pesticid.

Oxidul de etilenă este o substanță cancerigenă care se regăseşte în multe materii prime alimentare precum brânzeturi, pâine, prăjituri, îngheţată. Pe lista neagră care ar conține această subtanță au fost adăugate peste 90 de produse, printre care și înghețata. Acest pesticid este interzis în Europa de 10 ani.


Cum poți afla dacă produsele tale conțin oxid de etilenă

În acest sens s-a pornit o anchetă europeană pentru a depista care dintre fabricanţii de materie primă sau importatori se face vinovat de utilizarea acestei subtanțe ucigașe în produsele alimentare.

Conform regulilor, produsele care sunt depistate că ar conține acest pesticid sunt retrase din magazine de la vânzare, însă multe dintre acestea sunt exportate în toate colţurile lumii și se pot găsi spre vânzare in special în reţelele de distribuţie franceze: Carrefour sau Auchan.

Cei care doresc să ştie dacă produsele din frigiderul lor conțin oxid de etilenă, pot verifica pe site-ul rappel.conso, unde toate produsele care conțin acest pesticid sunt contabilizate.