Deşi nu au fost raportate transmisii comunitare de COVID-19 în ultimele două săptămâni, pasagerii pe cursele aeriene se confruntă cu o posibilă amendă de până la 3 milioane de dongi vietnamezi - puţin peste 130 de dolari - dacă se constată că aceştia nu poartă mască în timpul zborului, a precizat Autoritatea Aeronautică Civilă într-o declaraţie.

Decizia vine în contextul în care Vietnamul se pregăteşte să atenueze riscul crescut de transmitere comunitară a coronavirusului pe măsură ce iarna începe să-şi facă simţită prezenţa în zonele nordice ale ţării, iar familiile încep pregătirile pentru Noul An Lunar.

Această ţară din Asia de Sud-Est nu s-a confruntat cu nicio transmisie comunitară a coronavirusului de la începutul lunii decembrie, când un însoţitor de bord din Ho Şi Min a transmis boala unui prieten. Până atunci, trecuseră trei luni fără niciun caz de transmitere la nivel local.

Vietnamul este considerat o poveste de succes la nivel mondial în ceea ce priveşte răspunsul la epidemia de coronavirus. Până în prezent, această ţară de 95 de milioane de locuitori a raportat 1.397 de infectări şi 35 de decese asociate noului coronavirus, informează Agerpres.