Medicii au declarat că majoritatea persoanelor infectate cu noua boală au avut o gamă largă de simptome, de la greață până la crize de convulsie și inconștiență, informează BBC.

Deși India este una dintre țările cele mai afectate de pandemia de COVID-19, oficialii spun că nu este vorba despre o astfel de infectare în cazul persoanelor aduse la spital în acest weekend. Ministrul Sănătății din statul respectiv, Alla Kali Krishna Srinivas, a spus că toți pacienții au fost testați pentru coronavirus, iar rezultatele au fost negative.

„Oamenii care s-au îmbolnăvit, în special copiii, au început să vomite, după ce s-au plâns de arsuri în zona ochilor. Unii dintre ei au leșinat sau au avut crize convulsive", a declarat un medic de la Spitalul guvernamental Eluru pentru ziarul Indian Express.

Ministrul Sănătății a spus că probele de sânge ale pacienților nu au evidențiat nicio urmă a unei infecții virale.

„Am exclus contaminarea apei sau poluarea aerului drept cauză, după ce oficialii au vizitat zonele în care oamenii s-au îmbolnăvit", a spus el. „Este o boală misterioasă și doar analiza de laborator va dezvălui ce este."

Oficialii continuă să facă investigații cu privire la boala misterioasă.