Recordul anterior de contaminări (18.665) a fost înregistrat pe 1 noiembrie, iar cel de decese (366), pe 29 octombrie, bilanţurile zilnice depăşindu-le în prezent cu mult pe cele din luna mai, perioada precedentă cu cel mai mare număr de cazuri în Rusia.

În total, Rusia a raportat 1.693.454 de cazuri şi 29.217 de decese de la începutul pandemiei de coronavirus.

În ciuda acestei creşteri dramatice, preşedintele rus Vladimir Putin a oferit asigurări săptămâna trecută că nu va fi impusă o perioadă de izolare la domiciliu la nivelul întregului teritoriu al ţării, spunând că preferă măsuri punctuale şi justificate în regiuni şi oraşe pentru protejarea la maximum a securităţii oamenilor, menţinând în acelaşi timp ''activitatea afacerilor''.

Cu toate acestea, Agenţia sanitară rusă - Rospotrebnadzor - a întărit restricţiile referitoare la obligativitatea purtării măştii în locurile aglomerate, transportul public, taxiuri, locuri de parcare şi ascensoare.

Agenţia a recomandat în acelaşi timp interzicerea în intervalul orar 23:00-06:00 a desfăşurării evenimentelor publice şi închiderea restaurantelor şi a barurilor, dar foarte puţine dintre regiuni, care au autoritatea de a lua decizii proprii în acest domeniu, au pus în practică recomandările, menționează Agerpres.