Casey Hathawaya fost gasit in tufisuri spinoase, infrigurat si ud, joi noapte. El fusese dat disparut marti in conditii de vreme atat de potrivnice ca s-a renuntat la operatiunile de cautare, scrie sursa citata.

Seriful din comitatul Craven, Chip Hughes, a declarat ca baietelul ”a spus ca a avut un prieten in padure, un urs care a stat cu el”.

Si matusa lui Casey, Breanna Hathaway, crede ca baietelul a fost ajutat de un urs: ”A spus ca a stat cu un urs timp de doua zile. Dumnezeu i-a trimis un prieten pentru a avea grija de el. Dumnezeu este un Dumnezeu bun. Miracolele chiar exista”, a scris ea pe Facebook.

Baietelul se juca cu alti doi copii in curtea din spate a bunicii marti, dar nu s-a si intors inauntru cu ei. Vremea rea si temperaturile cu minime de minus 6-7 grade si faptul ca micutul nu era imbracat pentru un asemenea frig au dus la declansarea unei operatiuni de cautare care a implicat elicoptere, drone, unitati canine si scafandri, plus sute de voluntari.

Joi, vantul si ploaia au devenit atat de rele ca autoritatile au cerut voluntarilor sa renunte.

”Este un supravietuitor”, a spus seriful, precizand ca echipele de salvare au mers prin apa pana la brau pentru a ajunge la Casey. Baietelul a scapat cu doar cateva zgarieturi si a vrut doar apa si sa mearga la mama lui, a mai spus Chip Hughes.