Primele trei premii pentru functionarii lenesi au fost acordate sambata unui numar de trei organizatii guvernamentale din orasul Zibo din districtul Zhoucun, printre acestea numarandu-se biroul districtual al industriei si comertului.

Premiile "au fost acordate organizatiilor cu cele mai slabe servicii", a declarat Sha Xiangdong, secretar de partid din acest district.

"Scopul nostru este sa stimulam administratiile sau angajatii individuali sa ofere in viitor servicii mai bune si mai eficiente", a adaugat oficialul.
Premiul "de melc" va fi acordat o data la fiecare trei luni In cazul o organizatie primeste acest premiu de doua ori consecutiv, autoritatea pentru supraveghere va aplica o sanctiune. Insa, in cazul in care se observa o imbunatatire semnificativa a activitatii celor premiati, aceasta "distinctie" poate fi anulata, scrie Agerpres.

Anterior, China a lansat un amplu plan de restructurare pentru reducerea birocratiei si imbunatatirea guvernarii. De asemenea, a fost introdusa o retea de comisii de supraveghere la nivel national pentru a inaspri lupta impotriva coruptiei, precizeaza sursa citata.