"Am facut mai multe verificari si nu am identificat nicio persoana care sa corespunda acestui profil. Daca, insa, vom descoperi agenti nedeclarati, vom lua masuri, negresit", a anuntat premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern.

Asemenea altor tari, si Noua Zeelanda a condamnat atacul neurotoxic asupra fostului agent dublu, Serghei Skripal, si a fiicei sale.

SUA si alte 16 state membre ale Uniunii Europene, printre care si Franta, si-au aratat solidaritatea fata de Marea Britanie si au anuntat expulzarea a peste 100 de diplomati rusi. De asemenea, si Canada a hotarat sa expulzeze patru spioni rusi.

Donald Tusk, presedintele Consiliului European, a anuntat ca "masuri suplimentare, incluzand noi expulzari, nu sunt incluse in urmatoarele saptamani", informeaza Stirileprotv.

In replica, Rusia a anuntat ca va raspunde prin masuri similare. Ministerul rus de Externe a anuntat sambata expulzarea iminenta a 23 de diplomati britanici.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din Romania a notificat, de asemenea, Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti ca un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata si ca este obligat sa paraseasca teritoriul Romaniei.