Potrivit aceluiasi comunicat, au fost intre 25 si 30 de atacatori care aveau par lung si barba, erau imbracati in haine de camuflaj si fluturau un banner negru, inscriptionat cu juramantul de credinta musulman. Aceasta ar putea fi o descriere a drapelului Statului Islamic, noteaza AFP.

Acestia au inconjurat moscheea si au deschis focul, vineri, asupra credinciosilor, iar unii dintre ei au intrat in moschee.

Atacatorii au ajuns cu cinci vehicule de teren si ulterior au incendiat sapte masini care apartineau credinciosilor. Atacul nu a fost revendicat imediat.

Acesta ar putea sa fie cel mai sangeros atentat din ultimii trei ani in regiune. Guvernul egiptean a anuntat trei zile de doliu national in urma atacului.
Presedintele din Egipt: Acest atac nu va ramane nepedepsit Egiptul lupta impotriva jihadistilor in aceasta regiune instabila, inclusiv impotriva unei filiale egiptene a Statului Islamic.

Presedintele egiptean Abdel-Fattah el-Sisi a condamnat vineri seara atacul extremist drept ”criminal” si ”las” si a transmis condoleante familiilor victimelor. Atacul ”nu va ramane nepedepsit”, a amenintat el-Sisi intr-o alocutiune televizata si a subliniat ca Egiptul isi va continua razboiul impotriva terorismului.

Presedintele american Donald Trump a denuntat un ”atac oribil si las asupra unor credinciosi nevinovati si lipsiti de aparare in Egipt”.

Ministrul israelian al Educatiei Naftali Bennett a indemnat vineri, dupa atac, la ”unitate internationala in razboiul impotriva terorii oriunde ar avea loc: in Rusia, in Europa, Statele Unite, Israel si lumea araba. Cu totii am fost afectati de teroriare si trebuie sa ne unim in lupta impotriva ei”. Israelul si Egiptul au semnat un tratat de pace in 1979 si coopereaza strans in domeniul securitatii.