Update 16:57- Un oficial de rang inalt din cadrul politiei sustine ca autoritatile nu l-au identificat pe soferul camionetei. Suspectii arestati in legatura cu dublul atentat din Catalonia sunt trei marocani si un spaniol, a declarat Josep Lluis Trapero. Niciunul dintre ei nu le este cunoscut autoritatilor in legatura cu vreo activitate terorista, insa unul are cazier cu privire la infractiuni minore, a mai spus el.

El este fratele lui Driss Oukabir, una dintre cele doua persoane arestate la Ripoll.

Driss Oukabir este marocan si a fost arestat in noaptea de joi spre vineri. Actele sale ar fi fost folosite pentru inchirierea furgonetei care a lovit multimea la Barcelona. El sustine, insa, ca actele i-au fost furate si ca nu are nicio legatura cu atacul.

Politia a mai arestat vineri dimineata un suspect, tot la Ripoll, aparent intr-un tren.

Anterior, autoritatile au retinut un spaniol, suspectat de legaturi cu atacul, insa identitatea acestuia nu a fost facuta publica.

Potrivit retelelor de socializare, Moussa Oukabir a scris pe pagina sa de Facebook ca va ucide toti necredinciosii. Contul sau a fost sters sau blocat intre timp.
Cine sunt cei doi barbati arestati in legatura cu atentatul de la Barcelona Atacul cu o camioneta de joi, soldat cu 13 morti si 100 de raniti, la Barcelona, are ”legatura” cu o explozie care a avut loc cu o noapte inainte intr-o localitate situata la sud de oras in care a murit o persoana iar altele au fost ranite, a anuntat un oficial de rang inalt din cadrul politiei regiunii spaniole Catalonia, relateaza The Associated Press.

Maiorul de politie Josep Lluis Trapero a anuntat, de asemenea, nationalitatile celor doi suspecti arestati joi.

El a declarat, intr-o conferinta de presa, ca unul este marocan, iar celalalt este un spaniol din Melilla, un oras spaniol situat pe coasta Africii de Nord si care se invecineaza cu Marocul.

Trapero a precizat ca arestarile au fost operate in localitatea Ripoll, situata in nordul Cataloniei, si la Alcanar, locul unde a avut loc explozia miercuri noaptea, scrie News.ro.

El a subliniat ca niciunul dintre cei doi barbati arestati nu este soferul camionetei folosite in sangerosul atentat din cartierul Las Ramblas la Barcelona.

Barbatul a condus camioneta in zona pietonala din susul Las Ramblas si pana in apropiere de sediul Operei din oras, dupa care a plecat pe jos.

Trepero a spus ca se pare ca soferul nu era inarmat.

Pe de alta parte, o unitate din cadrul Politiei catalane a anuntat anterior ca o masina a lovit si trantit la pamant doi ofiteri de politie, la un punct de control al traficului la Barcelona.

Nici primaria si nici politia regionala nu au anuntat daca a fost impuscat un suspect.